Thursday, July 30, 2009

Heftig en emotioneel was alles rond zijn leven. We hielden zoveel van hem! Dit is de tekst bij de foto van Flóki's broertje Bouncer op de memories pagina http://www.perkoetoet.nl/. Hoe waar zijn die woorden! Dineke en Jenny, ook ik zal hem enorm missen, ik heb van dichtbij veel met jullie meegemaakt in zijn korte leven. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies en alle ellende eromheen. Tegen de tijd dat jullie er aan toe zijn, zou ik het fijn vinden als jullie een mooie foto willen uitzoeken om die op Flóki's weblog te plaatsen als aandenken aan "ons vriendje".
Vandaag kreeg ik dus die foto, over de post en digitaal..... Ik moet zeggen dat ik ook even moest slikken toen ik hem weer zo zag. Dankjewel Dineke en Jenny.
Ieder afscheid is de geboorte van een herinnering

Tuesday, July 14, 2009

Flóki "in uniform" naar Dierenpark Amersfoort
Rond 9.45 zijn we vertrokken uit Amerongen om een aantal uurtjes in Dierenpark Amersfoort te gaan wandelen. Ons verpleeghuis heeft een abonnementspasje, dat het dierenpark speciaal voor zorgcentra/verpleeghuizen heeft ingesteld. De bewoners kunnen dan voor 3,5 euro het park bezoeken en de begeleider heeft gratis toegang met gebruik van dit pasje. Het weer werkte prima mee.
Een kijkje bij de olifanten....Dan zijn de kamelen aan de beurtPauze met een plak ontbijtkoek, gelukkig waren er meer, want er moest natuurlijk gedeeld worden ;)En de pinguins, die niet dichtbij het raam willen komen, maar dan krijg je gezelschap van een klein bezoekertje, Flóki en "de dame in het water".....Wat een mooie bloemen he en kijk daar zit ook een zwarte vogel....Een dromedaris met bles en blauwe ogen is wel een heel uitzonderlijke verschijningEven pauze houden.... tijd voor een soft-ijsjeEn dan nog naar de struisvogels

We hebben genoten, zulke bezoekjes zijn vermoeiend, maar zeker voor herhaling vatbaar!
Zo te zien mag Flóki niet ontbreken tijdens dit soort uitstapjes...

Friday, July 03, 2009

Flóki heeft een paar dagen werk tussen "haar bewoners" overgeslagen, omdat ik het voor haar veel te warm vond in de woning op dat moment. De bewoners missen haar en Flóki vindt het maar niks als ik vertrek zonder haar. Zodra het afkoelt is ze weer van de partij. Ze had van de week overigens "concurrentie" van een heel lief blauwgrijs konijntje dat met begeleiders onze bewoners bezocht. Voor het lieve diertje was veel belangstelling, de bewoners genoten! Het was weer mooi om te zien dat ook een konijntje de bewoner waar het bij zit feilloos aanvoelt.